Copirai © 2006 vai "en Nandi"  •  Ol Raid Reserve
El gerro dóna forma al buit i la música al silenci. .

George Braque
Rock
Classic &
Ascensor
MP3
SITE
El Rock ______________________________

El Rock o Rock and roll és un estil musical que evolucionà a partir del Blues. El nom rock avui en dia s'aplica a molts altres estils, en particular quan un grup de música porta una o més guitarres elèctriques, una bateria, solistes vocals i, molt freqüentment, un baix elèctric.

Vora mitjans del segle xx, una sèrie de músics, grups i solistes van revolucionar el món de la música amb l'acceleració dels ritmes del blues. Entre ells, Elvis Presley passaria a ser reconegut com el rei del rock.

La història del Rock and Roll neix als Estats Units a finals de la dècada dels 40. Les arrels del nou gènere podem trobar-les al Blues, una música negra nascuda a finals del segle XIX com a crit d'alliberament per part dels esclaus africans. En la seua forma més popular i estesa, el blues està estructurat en dotze compassos, i utilitza tres acords diferents. Les lletres contenen temàtiques de desamor, reflectint el dolor de l'autor i -originalment- la duresa de la vida dels afro-americans de les acaballes del segle, per mitjà d'una interpretació plena de sentiment. Tanmateix, no es pot oblidar la importància d'altres gèneres com el Rhythm & Blues o el Country en l'origen del Rock & Roll.

El Rock and Roll ha servit de base a altres gèneres musicals posteriors com el Heavy Metal, el Punk o el Rock Alternatiu y el Hard Rock.
De tot una mica per a gaudir en qualsevol lloc!
1. Sau
Boig per tu
2. Aerosmith
What It Takes
3. TLC
Waterfalls
4. AC/DC
Back in Black
5. Celine Dion & Barbra Streisand Tell Him
Alguns títols bons